SADIE’S GENTLEMEN’S CLUB – Visit 02: FLIRTIN’ - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

‘Sadie’s Gentlemen Club’ is een fictieve sexclub met kamertjes waarin bedden staan die bekleed zijn met roodsatijnen lakens, kortom een oord van verderf en een plaats waar je liefst niet gezien wordt als bezoeker. Dee Jay Mark Armstrong, de samensteller van de compilatiealbums die door ‘Atomicat Records’ worden uitgebracht, zocht voor deze vijfdelige serie seksueel getinte liedjes uit de jaren 1952 tot 1963, songs die in de teksten vanzelfsprekend veel minder expliciet naar de daad verwijzen dan de liedjes die dezer dagen over dit opwindende en tot de verbeelding sprekende thema worden gemaakt.

Een eerste bezoekje aan deze sexclub levert ons het album “Visit 01: Lover” op. Het hoesje toont enkele nostalgische foto’s van schaars tot totaal niet geklede dames. Het is een plaat waarop we dertig suggestieve liedjes over verleiding, opwinding en de actie tussen de lakens in ‘The House Of Sin’ van deze mysterieuze ‘Sadie’s Gentlemen Club’ krijgen te horen.

De luisteraar kan zijn fantasieën naar hartenlust botvieren op songs als “I Love The Way You Love” van Marv Johnson uit 1960, “I Just Want To Make Love To You” van Etta James uit 1960, “Tie Me Tight” van Bob Kayli uit 1961, “Man Hunt” van Dodie Randle uit 1956, “Be My Pussy Cat” van ‘The Boptones’ uit 1958 of “Bondage Of Love” van Bobby Towers uit 1960.

“Visit 02: Flirtin’” is de titel van ons tweede bezoekje aan ‘Sadie’s Gentlemen Club’. Het album bevat dertig andere liedjes rond hetzelfde thema van heren die op zoek zijn naar intimiteit en sensualiteit bij de dames van lichte zeden in deze sexclub. De muzikale bevrediging zal op dit album moeten komen van liedjes als “Cheatin’ Woman” van Frankie Ford, “You’re The Boss” van LaVern Baker & Jimmy Ricks, “It Takes A Long Tall Brown Skin Girl” van ‘The Four Blues’ of “Little Chickie” van ‘Jimmy And Kelly The Rock-A-Beats’. Voor de audiovideo’s bij dit album kozen we voor de song “I Got Love If You Want It” van Slim Harpo uit 1957 en het nummer “Fire Of Love” van Bobby Lewis uit 1959.

Daarmee hebben we het nog maar over twee van deze compilatiealbums met seksueel getinte songs in de reeks “Sadie’s Gentlemen’s Club” gehad. We zijn meer dan benieuwd wat men nog in de pijplijn heeft zitten voor de resterende drie platen die binnen afzienbare tijd wellicht ook onze recensietafel zullen bereiken. We houden u dan zeker op de hoogte van “Visit No. 3: Taboo”, “Visit No. 4: Ecstasy” en “Visit No. 5: Branded”.

(valsam)